حسابدار مالیاتی کیست و چه وظایفی را بر عهده دارد؟
آوریل 3, 2024حسابداری مالی چیست و چه اصولی دارد؟
می 16, 2024مقدمه :
حسابداری عمومی یکی از انواع حسابداری می باشد که معمولا در مجموعه های مالی و تجاری ای همچون شرکت ها و سازمان های خصوصی به کار می رود که از آن به منظور ثبت، تجزیه و تحلیل، ارائه اطالاعات مالی استفاده می گردد. از این نوع حسابداری به منظور سنجش اعتبار و صحت اطلاعات مالی نیز استفاده می شود. در این مقاله از سایت میزان قصد داریم که به تعریف حسابداری عمومی و تفاوت های آن با حسابداری خصوصی بپردازیم.
در این مقاله می خوانید :
حسابداری عمومی چیست؟
حسابدارای عمومی یکی از انواع حسابداری است که در آن فرد حسابدار به بررسی صورت های مالی یک مجموعه یا مشتری خود می پردازد و از وضعیت مالی، صورت جریان های نقدیندگی و همچنین گزارشات آن اطمینان حاصل می کند و در نهایت در صورت لزوم اطلاعات مالی مورد نیاز را در اختیار عموم قرار می دهد.
هدف اصلی این نوع حسابداری ارائه اطلاعات دقیق و قابل اطمینانی از وضعیت مالی یک سازمان است که به تصمیم گیری های مدیریتی و ارتقا عملکردی آن مجموعه کمک کند. می توان گفت حسابدار عمومی از دید افرادی که بیرون از سازمان هستند به اسناد مالی ، گزارشات، صورت حساب ها و همچنین افشاگری های مالی مجموعه وجهه قانونی می بخشد.
تفاوت ها و شباهت های حسابداری عمومی و خصوصی
به طور کلی تفاوت های میان حسابداری عمومی و خصوصی شامل محیط کاری، مسیر کاری و همچنین زمینه تخصصی را شامل می شود. از جمله دیگر تفاوت های آن ها می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد :
- وسعت کار
همانطور که پیشتر در تعریف حسابداری عمومی اشاره شد، یک حسابدار عمومی به بررسی سیستم مالی و حسابداری یک مجموعه و همچنین اطمینان حاصل پیدا کردن از گزارش های مالی ان شرکت تاکید دارد. بنابراین این نوع حسابدار می بایست اکثر استاندارد های مالی مانند GAAP و IFRS را نیز تسلط کاملی داشته باشد. اما در مقابل وسعت کاری یک حسابدار خصوصی به گستردگی یک حسابدار عمومی نبوده و سطح دانش او به نسبت حسابدار عمومی محدود تر می باشد. به طور کلی یک حسابدار خصوصی به فعالیت هایی همچون صدور اسناد مالی، ثبت حساب های دریافتنی. درکل ثبت تراکنش های مالی در مجموعه می پردازد.
- تجربه کاری
یک حسابدار عمومی در طول دوره حسابداری خود با مجموعه های مختلفی در ارتباط است و همکاری های مالی مختلفی انجام می دهد. این امر خود باعث می شود وی در زمینه مشاغل وناگون اطلاعات زیاد و جامعی پیدا کند و همچنین تجربیات زیادی در زمینه های مختلف کسب کند. اما در مقابل یک حسابدار خصوصی به دلیل فعالیت در یک مجموعه، تمامی تجربه اطلاعاتی وی محدود به همان شرکت باشد.
- محیط کاری
از جمله تفاوت های حسابداری عمومی و خصوصی می توان به محیط کاری آن ها اشاره کرد. حسابداران عمومی معمولا ممکن است نیاز به بازدید از سازمان های مختلف و سفر های مکرر داشته باشند اما حسابداران خصوصی معمولا در محل های با ثبات تر فعالیت می کنند و عموما سفر کاری ندارند.
مطالعه بیشتر: حسابداری چیست و اصول آن کدامند؟
عناوین شغلی مورد استفاده در حسابداری عمومی
حسابداران عمومی به دلیل جامع بودن تخصص ان ها و با توجه به تجربه و مهارت هایشان می توانند علاوه بر انجام وظایف حسابداری، به نقش های مدیریتی و مشاوره ای هم بپردازند و در سمت های مختلفی مشغول به کار شوند. برخی از سمت هایی که برای حسابداران عمومی وجود دارد عبارت اند از :
مشاور مالی : حسابدارانی هستند که به مشتریان و کسب کار ها خدمات مشاوره مالی ارائه می دهند. خدمات مشاوره ای که معمولا آن ها ارائه می دهند شامل مدیریت مالی، سرمایه گزاری، بودجه بندی و … می شوند.
حسابدار مالیاتی : همانطور که از نامش پیداست حسابدار مالیاتی متخصص حسابداری است که در زمینه مالیات و قوانین مالیاتی تجربه و تبحر دارند و به تهیه و تنظیم اظهار نامه های مالیاتی و همچنین بررسی قوانین مالیاتی و تطبیق صورت های مالی به ان ها می پردازد.
حسابدار مدیریتی : حسابدارانی هستند که در زمینه های مدیریت داده های مالی، کنترل هزینه ها و پیش بینی های مالی فعالیت می کنند.
مدیر مالی : مدیر مالی همانطور که از نامش پیداست حسابداری هست که سمت مدیریت مالی کلان یک مجموعه یا سازمان را بر عهده می گیرد.
وظایف حسابدار عمومی
حسابداران عمومی وظایف متعددی را بر عهده دارند از جمله این وظایف عبارت اند از :
- مشاوره های مالی : از جمله وظایفی که حسابداران عمومی دارند می توان به ارائه مشاوره های مالی به مشتریان و شرکت ها در زمینه بهینه سازی سیستم های مالی و بهبود عملکرد مالی اشاره کرد.
- حسابرسی صورت های مالی : حسابداران عمومی عملیات حسابرسی و تایید اعتبار و صحت صورت های مالی را نیز انجام می دهند.
- تهیه گزارش های مالی : حسابداران عمومی نیز مانند حسابداران خصوصی به تهیه گزارش های مالی اعم از گزارش های مالیاتی نیز می پردازند تا مجموعه ها و مشتریان امادگی های لازمه برای پرداخت مالیات را داشته باشند
- پیگیری بدهی ها : حسابداران عمومی مسئول پیگیری بدهی های و تسویه حساب های طرفین نیز هستند.
- مدیریت گردش وجوه نقد : حسابداران عمومی مسئولیت مدیریت گردش وجوه نقدی را دارا می باشند. آن ها می بایست بر روی ورود و خروج وجوه نقدی، برسی نقدینگی کسب وکار ، مدیریت حساب های بانکی و .. نظارت داشته باشند
- پیش بینی های مالی همراه با برنامه ریزی : حسابداران عمومی با تجزیه تحلیل و پیش بینی اطلاعات مالی به مدیران کمک می کنند برای آینده کسب و کار خود برنامه ریزی های مالی درستی انجام دهند.
پیشنهاد خرید نرم افزار حسابداری از میزان